Tilberedningstid : 45 Minutter

Ingredienser
  • Lage (til 8 sild):
  • 1½ dl balsamico
  • 4½ dl økologisk eddike
  • 250 g mørk muscavado
  • 1 dl ahornsirup
  • 1 spsk balsamico-gastrik (kan sagtens udelades)
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 3 stjerneanis
  • 10 hel allehånde
  • 10 nellliker
  • 25 sorte peberkorn
  • 1 muskatblomme
  • 1 kanelstang
  • 1 laurbærblad
  • [½ tsk Raw Liquorice Powder
  • Kog alle ingredienserne sammen.
Instruktioner

 

  • Pil 3 mellemstore løg, skær dem i tynde ringe og kog dem møre i lagen, ca 45 minutter.
  • Sildene duppes tørre med køkkenrulle. Rygfinnen klippes af, uden at lave hul i silden. Læg sildene på skindsiden og smør dem med lidt dijonsennep.
  • Jeg plejer bare at drysse sildene med salt og peber. Da jeg kværnede peber og fandt flagesalt frem, besluttede jeg mig for at komme lidt Raw Liquorice Powder på også. Der var jo fennikel og stjerneanis i syltelagen – så lakrids ville sikkert lege godt sammen med dem. Så tilsatte jeg også lige ½ tsk til lagen.
  • Det duftede virkelig godt. Jeg ville dog ønske at jeg havde haft lidt tørret fennikeltop at komme i også.
  • Sildene blev nænsomt klappet sammen og vendt i usigtet grahamsmel.
  • Og så blev de stegt gyldne i ½ SMØR og ½ olivenolie. Sildene blev derefter lagt i et fad i et lag.
  • Løgene og krydderierne blev fordelt over sildene.
  • Lagen blev kølet lidt ned og hældt over til sidst. Fadet blev dækket med film og sat på køl. De bør trække i ca 3 døgn før der spises af dem.